مزایای استفاده از ورق روغنی
ورق روغنی جزء محصولات فولادی کابردی در صنایع مختلف می باشد که با توجه به ساختار منحصر به فرد خود، از مزایای بسیار زیادی برای استفاده در تجهیزات مختلف به عنوان یک عضو پوششی برخوردار خواهد بود. روغن کاری ورق ها از اکسید شدن آنها جلوگیری می کند و همانطور که می دانید ورق های سیاه مقاومت بسیار کمی در برابر زنگ زدگی دارند و در مواجهه با آب و هوا به سرعت زنگ می زنند. اما ورق های روغنی استحکام بیشتری دارند و به دلیل لایه روی سطحشان اکسید نمی شوند. همچنین با روانکاری ورق، سطح ورق صاف شده و اصطکاک آن با سایر سطوح در حین فرآیند نورد کاهش می یابد. فشار روی ورق کاهش می یابد.
ورق های گالوانیزه نیز از جمله ورق های فولادی پرتقاضا است که از همین ورق های سرد یا روغنی ساخته شده و ورق ها طی پروسه ای نسبتاً طولانی در تمام سطح ورق مقدار چندین میکرون فلز روی را در سطح ورق می نشانند تا ورق در مقابل زنگ زدگی مقارم شود و هر چقدر مقدار فلز روی (zn) بیشتر پوشانیده شده باشد اصطلاحاً کتینگ ورق بالاتر می رود ورق های چینی معمولاً کتینگ ۱۰۰ الی ۱۲۰ و ورق های کره ای ژاپنی و هندی و غیره تا کتینگ ۱۸۰ را دارا هستند. به همین دلیل باید بدانید که تفاوت ورق روغنی با گالوانیزه این است که در ورق روغنی محصول اولیه در ساخت گالوانیزه به شمار می رود.
ورق روغنی چه کاربردی دارد
این مقطع فولادی علاوه بر صنعت عمران و ساختمان سازی در کشتی سازی هم کاربرد های قراوانی داشته و نقش بسزایی را در این صنعت عظیم ایفا می کند. استاندارد های ورق های سرد بر اساس نوع آلیاژی که در ساخت آن ها استفاده شده است، تعیین می شود. قیمت ورق روغنی فولاد مبارکه در سایت های فروشگاهی معتبری نظیر آهن آلات البرز ارائه می شود و به دلیل کاربرد زیاد، قیمت این ورق ها برای افراد زیادی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
این ورق ها به سه دسته کلی : ورق روغنی st12 ، ورق روغنی st13 و ورق روغنی st14 تقسیم می شوند واز جمله کاربردهای اساسی ورق روغنی می توان به مواردی همچون تولید بدنه کابینت ، ساخت در و پنجره ، تولید قطعات صنعتی و غیره اشاره کرد.
ورق ها به صورت کلاف هایی که معمولا دارای ضخامت دو میلی متر هستند به این واحد وارد می شوند. ضخامت ورق ها بین 0.2 تا 1.6 میلیمتر، عرض بین 1000 تا 1400 میلیمتر و وزن کلاف ها حداکثر 22.4 تن می باشد. وزن رول ها حداکثر 20 تن و طول ورق ها نهایتا 3000 میلیمتر است.
تفاوت ورق سیاه و ورق روغنی نحوه فرایند تولید آنها می باشد و معمولا فولاد های تولید شده توسط نورد گرم از کیفیت کمتری نسبت به ورق های نورد سرد برخوردار می باشد اطلاع و آگاهی خریداران نسبت به تفاوت این دو ورق بسیار مهم تلقی می شود ورق های گرم قبل از کاهش دما به صورت مستقیم به خط تولید فولادی فرستاده می شوند در صورت پایین آمدن حرارت ورق تولید شده در نورد گرم از حجم آن نیز کاسته می شود بنابر این شکل پذیری ورق های سیاه نسبت به روغنی کمتر است.
این نوع از ورق در سازه های صنعتی و غیرصنعتی با برشکاری در عمق کم مورد استفاده قرار می گیرد. ورق های معمولی (مانند ST۱۲)، ورق های نیمه کشش (مانند ST۱۳) و ورق های فوق کشش (مانند ST۱۴) نمونه هایی از انواع ورق روغنی می باشند. از موضوعاتی که به هنگام خرید ورق روغنی باید به آن توجه کرد، وزن ورق روغنی است که بهصورت معمول وزن ورق روغنی با وزن آهن معمولی مشابه است.
ویژگی های ورق روغنی
مقاومت بالایی که ورق های روغنی دارند یکی از دلایل اصلی استفاده از آنها در صنعت ساختمان و تقاضای زیاد این محصول در بازار آهن آلات و مقاطع فولادی است. همچنین یکی از صنعت هایی که از این محصول به وفور استفاده می کند، صنعت خودروسازی است. از ورق st ۳۷ بیشتر درصنایع ساختمانی کاربرد زیادی دارد.به این نوع ورق، ورق معمولی گفته می شود. بیشترین کاربرد ورق روغنی قطعا در صنعت ساختمان سازی می باشد.به عنوان مثال در پروفیل های ساختمانی و ساخت درب و پنجره از ورق روغنی استفاده می شود.
در مواردی که نیاز به ورقهایی با دقت ابعادی بالا وجود داشته یا ظاهر ورق مهم باشد ورقهای روغنی به کار می روند. یکی از بهترین مزایای ورق روغنی که مورد پسند مصرف کنندگان قرار گرفته است قابلیت استفاده از آن در مواردی است که نیاز به ایجاد شکل هایی ظریف و با دقت بالا وجود دارد. لازم به ذکر است که این ورق برای استفاده دارای تاریخ مصرف می باشد و با گذشت زمان معینی در عملیات پرسکاری پاره می شود و همچنین روغن باید بعد از فرآیند به راحتی قابل پاک شدن باشد.