مراقبت از سالمندان با نیاز به خدمات درمانی برای درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان در سالمندان + علت، علائم و درمان

بیماری کم شدن تراکم استخوان یا پوکی استخوان می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر توانایی حرکت و انجام فعالیت‌های روزمره سالمندان داشته باشد. ضعف استخوان‌ها و عضلات، درد مفاصل و تغییر شکل ستون فقرات ناشی از این بیماری می‌تواند منجر به اختلال در راه رفتن، نشستن و بلند شدن شود. این مشکلات می‌توانند کیفیت زندگی سالمندان را به شدت تحت تأثیر قرار داده و خطر زمین خوردن و آسیب‌های ناشی از آن را افزایش دهند. همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره داشتیم، درمان پوکی استخوان در مراحل ابتدایی می تواند کمک بسزایی در درمان و جلوگیری از مشکلات بزرگ تر باشد. همچنین از آنجایی که این بیماری، یکی از بیماری های شایع در سالمندان است، بهتر است با شناخت مهم ترین علائم پوکی استخوان، از بروز مشکلات شدید در این عزیزان جلوگیری نماییم.

افرادی که پوکی استخوان دارند بیشتر از سایرین در معرض شکستگی قرار دارند. ضعف استخوان‌ها، شکستگی آن‌ها و تاخیر زیاد در ترمیم شکستگی‌ها از جمله رایج‌ترین مشکلات دوران سالمندی است. در واقع باید گفت که افزایش سن در انسان‌ باعث کاهش میزان هورمون‌ها در بدن شده و عوارضی را با خود به همراه دارد که یکی از آن‌ها بیماری خاموش پوکی استخوان می‌باشد. این بیماری از آن جهت یک بیماری خاموش نامیده می‌شود که ممکن است شخص تا مدت‌ها و بروز علائم خاص همچون درد شدید و ایجاد شکستگی متوجه آن نشود. با توجه به آن چه که در مورد پوکی استخوان گفتیم، واضح است که آشنایی با این بیماری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود. پوکی استخوان در سالمندان یک بیماری شایع است و می‌تواند باعث بروز شکستگی‌های متعدد در بدن سالمندان شود.

حذف موانع از راهروها، نصب دستگیره‌های کمکی در حمام و توالت، و استفاده از کف‌پوش‌های ضد لغزش همگی اقداماتی هستند که می‌توانند از سقوط و آسیب‌های ناشی از آن جلوگیری کنند. پرستاران باید به این نکات توجه کنند و محیط سالمند را به بهترین شکل ممکن ایمن کنند. هنگام زندگی با پوکی استخوان می‌توان از مکمل‌های ویتامین D استفاده کرد و پزشک معالج باید بتواند مقدار خاصی را متناسب با نیازهای سالمند توصیه کند. چندین عامل خطر دیگر وجود دارد که می‌تواند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در افراد افزایش دهد. پوکی استخوان که در نتیجه بیماری دیگری مانند بیماری سلیاک، سرطان یا مشکلات هورمونی ایجاد می‌شود. پوکی استخوان می توانند توانایی راه رفتن فرد را به خطر بیندازند، باعث بدشکلی و از دست دادن قد شوند و کیفیت زندگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

اشاره نمود، لازم به ذکر است که در صورت تجربه هر یک از این علائم بسیار مهم است که یا از ویزیت پزشک در منزل بهره ببرید و یا به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب ارائه شود. یکی از مباحثی که برای سالمندان مطرح است، بیماری‌های شایع در این دوره است که با شناخت آن‌ها مراقبت و نگهداری از سالمند در منزل را اصولی تر بتوانیم انجام دهیم. مرکز خدمات پزشکی و پرستاری مهر درمان با مجوز رسمی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آماده ارائه خدمات پزشکی، پرستاری و پاراکلینیک در منزل و خدمات مشاوره تلفنی می باشد. احتمال اینکه شکستگی‌های ناشی از سقوط منجر به اختلال حرکتی یا مرگ در سالمندان شود بیشتر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. به بیماران آموزش دهید که مکمل ویتامین D برای بیمارانی که در معرض نور خورشید قرار ندارند توصیه می شود. در حضور آسیب‌های اسکلتی- عضلانی، مواد مغذی مورد نیاز برای بهبودی به سرعت تخلیه می‌شوند، که اغلب منجر به کاهش وزن بین ۲۰ تا ۳۰ کیلو در طول کشش اسکلتی می‌شود.

هنگامی که بار کلی پوکی استخوان در نظر گرفته می شود، این پیامدها اغلب دست کم گرفته می شوند . خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان بیمار مبتلا به پوکی استخوان را ارزیابی کنید. اگر به علائم خود مشکوک هستید یا فکر می کنید ممکن است در معرض خطر باشید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک با انجام آزمایشاتی مانند اسکن DEXA می تواند سلامت شما را ارزیابی کند. به دلیل افزایش جذب مجدد استخوان و عدم تعادل در تشکیل استخوان جدید، استخوان ها با افزایش سن شکننده و نازک تر می شوند. فراهم کردن محیطی امن برای سالمندان از اهمیت بالایی برخوردار است.

پرستاری از سالمندان با پوکی استخوان اهمیت ویژه‌ای دارد زیرا این افراد به مراقبت‌های خاصی نیاز دارند. جلوگیری از سقوط و ایجاد محیطی امن، نظارت بر تغذیه و کمک به انجام تمرینات مناسب، همگی وظایفی هستند که پرستاران باید به آن‌ها توجه کنند. این اقدامات می‌تواند کیفیت زندگی سالمند را بهبود بخشیده و از شکستگی‌های استخوانی جلوگیری کند. کمبود کلسیم و ویتامین D، استفاده از داروهای خاص، عدم فعالیت بدنی، تغییرات هورمونی و عوامل ژنتیکی همه از عواملی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. آگاهی از این عوامل و جلوگیری از آن‌ها می‌تواند به کاهش احتمال بروز پوکی استخوان کمک کند. پس بهتر است اطلاعات درستی درباره این بیماری به دست بیاوریم و آگاهانه با آن مقابله کنیم.

    {
  • کلسیم یکی از مهم ترین منابع دریافتی از راه برنامه غذایی برای استحکام سازی استخوان ها است.
  • |}{
  • ضعف استخوان‌ها و عضلات، درد مفاصل و تغییر شکل ستون فقرات ناشی از این بیماری می‌تواند منجر به اختلال در راه رفتن، نشستن و بلند شدن شود.
  • |}
  • بسته به وضعیت سالمندان پزشک ممکن است دارو یا درمان هورمونی را برای درمان پوکی استخوان سالمندان توصیه کند.
  • عدم تحرک در یک دوره طولانی نیز می تواند خطر پوکی استخوان را افزایش دهد.
  • افراد مبتلا به پوکی استخوان می‌توانند زندگی فعال و پرباری داشته باشند و از عوارض جدی این بیماری جلوگیری کنند.حمایت از سالمندان نقش بسیار مهمی در بهبود کیفیت زندگی این عزیزان دارد.
  • {
  • در درمان پوکی استخوان سالمندان داروهای شبه استروژن نقش بسزایی دارند.
  • |}

شکستگی از رایج‌ترین علائم پوکی استخوان بوده که ممکن است به دلیل زمین خوردن، عطسه و سرفه شدید اتفاق بیفتد. در افراد مسن، شکستگی‌ها می‌توانند به یک رویداد آسیب‌زا تبدیل شوند که استقلال قبلی دیگر از آن بازیابی نمی‌شود و همچنین در سطح روان‌شناختی نیز پیامد‌های بسیار منفی دارد. درمان های هورمونی مانند HRT در زنان و درمان تستوسترون در مردان نیز می تواند به کنترل علائم کمک کرده، استخوان‌ها را تقویت کند و خطر شکستگی را کاهش دهد. بیس فسفونات ها با پیشگیری و کاهش تجزیه استخوان بدن به حفظ تراکم استخوان ها کمک کرده و از آسیب دیدگی و شکستگی آنها پیشگیری می کنند. ورزش های تحمل وزن به افزایش تراکم استخوان کمک می کند و از تحلیل استخوان جلوگیری می کند.

آمارها نشان می‌دهند که 50 درصد از این افراد که دچار شکستگی در استخوان لگن شده‌اند برای همیشه از کار افتاده شده‌اند. علاوه بر این 25 درصد از این افراد به مدت یک سال یا بیشتر تحت مراقبت در مراکز مراقبت از سالمندان قرار گرفته‌اند که همین اتفاق باعث افزایش آمار افسردگی و ناتوانی در میان سالمندان شده است. استخوان‌های شما در حالت نوسازی دائمی هستند – استخوان جدید ساخته می‌شود و استخوان قدیمی شکسته می‌شود. وقتی جوان هستید، بدن شما سریعتر از اینکه استخوان قدیمی را تجزیه کند، استخوان جدید می سازد و توده استخوانی شما افزایش می یابد. پس از اوایل دهه 20، این روند کند می شود و اکثر افراد در سن 30 سالگی به اوج توده استخوانی خود می رسند.

ممکن است داشتن یک تقویم که همه قرارهای بعدی را در خانه سالمند نمایش می‌دهد، مفید باشد. از جمله خود سالمند و همچنین هر مراقبت کننده دیگری که برای ارائه خدمت به نزد سالمند بیاید. روش‌های مختلفی برای درمان و مراقبت از پوکی استخوان سالمندان در خانه وجود دارد. کارهایی برای جلوگیری از افتادن تا آزمایش داروهای مختلفی که بتواند شرایط بهتری را برای سالمندان فراهم کند. ورزش نیز به عنوان یکی دیگر از عوامل مهم در پیشگیری از پوکی استخوان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

زمین خوردن و آسیب‌های مربوط به زمین خوردن در افراد مسن شایع است و با افزایش سن بیشتر دیده می‌شود. انواع مختلفی از مداخلات برای کاهش خطر سقوط از جمله تمرین راه رفتن و تعادل، ورزش بدنی، وسایل کمکی و اصلاحات محیطی ارزیابی شده‌اند. تیم درمانی ام اس در مرکر آسوده یار شامل متخصصان مختلف برای کمک به بیماران ام اس است. همان‌طور که می‌دانید بیماری ام‌اس هیچ‌گونه درمان قطعی‌ای ندارد، بنابراین توجه به مدیریت علائم آن بسیار اهمیت دارد و باعث کاهش درد و رنج بیمار می‌شود. از جابجایی صحیح سالمند تا نظارت بر مصرف داروها و تمرینات مناسب، پرستاران باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از حوادث انجام دهند. آموزش‌های لازم به سالمند و خانواده او نیز بخش دیگری از وظایف پرستار سالمند در منزل است.

با افزایش سن، توده استخوانی سریعتر از آنچه که ایجاد می شود از بین می رود. اگرچه استخوان ها اندام بسیار محکمی هستند اما از بافت زنده تشکیل شده اند و به طور مداوم خود را تجزیه و بازسازی می کنند. با افزایش سن، شکستن استخوان قدیمی سریعتر از استخوان جدید اتفاق می افتد، همین امر باعث می شود استخوان ها سوراخ و شکننده شوند. با شناخت علائم خطر می توانید قدم های درستی برای تقویت استخوان ها بردارید. بافت استخوانی بدن انسان مانند سایر بافت‌های بدن، دارای سلول‌های زنده است. با این حال، زمانی که افراد از سن 35 سالگی عبور می‌کنند، سرعت و آهنگ جایگزینی سلول‌های استخوانی کاهش می‌یابد.

Contact Us
naser rasouli
Email: acrotic.info@gmail.com
Phone: 0098914562900
tehran
tehran, iran, iran

پرستاران اغلب به عنوان رابط بین بیماران، اعضای خانواده و پزشکان عمل می‌کنند. این می تواند به راحتی از طریق زمین خوردن باعث شکستگی شود و خطر شکستگی را در افراد مسن، به ویژه در ناحیه لگن و کمر افزایش دهد. اجتناب از سیگار کشیدن یا ترک سیگار برای سلامت استخوان‌ها به شدت توصیه می‌شود، زیرا سیگار کشیدن عامل تسریع تحلیل استخوان شناخته شده است. یک مطالعه نشان داده زنانی که در طول بزرگسالی روزانه یک بسته سیگار می‌کشند، 5 تا 10درصد تراکم استخوان را در دوران یائسگی کاهش می‌دهند و در نتیجه خطر شکستگی را افزایش خواهند داد. علاوه بر این، نگرانی در مورد استفاده طولانی مدت از کلسی تونین برای پوکی استخوان و افزایش نرخ سرطان وجود دارد.

این کار نیاز به درمان پوکی استخوان سالمندان را مشخص خواهد کرد. در تغذیه سالمندان بایستی کلسیم و و ویتامین D  به مقدار کافی گنجانده شود زیرا برای حفظ سلامت استخوان‌ها ضروری هستند. منابع خوب کلسیم شامل لبنیات، سبزیجات برگ سبز، بادام و ماهی ساردین می‌شود. ویتامین D نیز از طریق نور خورشید و برخی مواد غذایی مانند ماهی‌های چرب و زرده تخم مرغ تامین می‌شود. در صورت نیاز، می‌توان از مکمل‌های کلسیم و ویتامین D نیز با مشورت پزشک استفاده کرد. اگر این سوال در ذهن شما به وجود آمده است که، برای درمان پوکی استخوان چی بخوریم؟ این سوال خیلی از افراد است.

ریسک فاکتورهای پوکی استخوان سالمندان

درمان پوکی استخوان سالمندان با فسفونات‌ها هیچ‌گونه عوارض جانبی جدی مرتبط با دارو ندارند. با این حال در صورت مصرف دارو از طریق خوراکی، رعایت دقیق دستورالعمل‌ها مهم است. دراز کشیدن یا غذا خوردن زودتر از زمان توصیه شده پس از دوز، خطر ناراحتی معده را افزایش می‌دهد. در مبتلایان به پوکی استخوان، استخوان ها مواد معدنی ضروری را سریعتر از آنچه قابل جایگزینی باشند از دست می دهند. با این وجود، بدن برای حفظ کلسیم کافی در خون، کلسیم ذخیره شده در استخوان ها را دوباره جذب می کند. در مواردی که مصرف کلسیم در فرد کم است یا بدن قادر به جذب کافی کلسیم از رژیم غذایی نیست، استخوان ها ضعیف شده و احتمال شکستگی افزایش می یابد.

داشتن برنامه روشن و حضور در قرارهای ملاقات

تیم درمانی چربی خون آسوده یار شامل متخصص قلب و عروق، پزشک عمومی، متخصص غدد و... متخصصان تیم مراقبت از چربی خون بالا در مرکز آسوده‌یار از استراتژی‌های فردی برای کاهش چربی خون استفاده می‌کنند. این استراتژی‌ها شامل رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، کاهش وزن، مصرف استاتین و تغییر عادات نادرست می‌باشند. پوکی استخوان اغلب به عنوان یک بیماری خاموش توصیف می شود زیرا به ندرت علائمی دارد. تشخیص معمولاً پس از زمین خوردن و شکستگی استخوان در افراد اتفاق می افتد.

عقب رفتن لثه‌ها، که به آن تحلیل لثه نیز گفته می‌شود، وضعیتی است که در آن بافت لثه از روی دندان‌ها عقب می‌رود و قسمت بیشتری از دندان یا حتی ریشه دندان نمایان می‌شود. این وضعیت می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و یکی از آن‌ها پوکی استخوان است. در واقع، ارتباط معناداری بین سلامت استخوان‌ها و سلامت لثه‌ها وجود دارد. استخوان فک، که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارد، تحت تأثیر پوکی استخوان قرار می‌گیرد و این می‌تواند منجر به تحلیل لثه شود. پس اگر نشانه‌هایی مثل حساسیت دندان‌ها، فاصله بین دندان‌ها، درد و التهاب لثه و بوی بد دهان را مشاهده کردید؛ توصیه می‌شود به دندانپزشک مراجعه و وضعیت استخوان فک را بررسی کنید. داشتن یک رژیم غذایی کامل و سرشار از کلسیم، راز داشتن استخوان‌هایی سالم است.

در صورتی که پزشک میزان وقوع شکستگی‌های پرخطر را به نسبت پایین ارزیابی کند، ممکن است داروهایی مثل مکمل کلسیم و ویتامین دی به منظور کاهش سرعت پیشرفت پوکی استخوان تجویز شود. بنیاد بین المللی پوکی استخوان می گوید از هر سه زن بالای 50 سال یک نفر به دلیل پوکی استخوان دچار شکستگی استخوان می شود. یکی از بارزترین نشانه‌های پوکی استخوان در سالمندان، کوتاه شدن قد آن‌ها است که دلیل آن شکستگی فشاری ستون فقرات فرد است. اگر استخوان‌های شما سالم باشد، ناخن‌های شما هم از استحکام بالایی برخوردار است. در صورتی که ناخن‌های ضعیف و شکننده‌ای دارید ممکن است دچار پوکی استخوان شده باشید.

{

مصرف کلسیم مورد نیاز بدن

|}

نمونه‌هایی از یک وعده شامل 236 میلی‌لیتر شیر یا 22 گرم ماست، 28 گرم پنیر یا 16 گرم پنیر دلمه است. این‌ موارد در چند دوز و از پیش پر شده موجود هستند تا افراد بتوانند در خانه به خود تزریق کنند. آن‌ها فقط تا دو سال استفاده می‌شوند، سپس با یک داروی ضد جذب جایگزین خواهند شد. شما می توانید با خیال راحت پرستاری از سالمندان را به پرستاران مجرب شکوفایی بسپارید. گزینه‌های دیگری نیز برای درمان وجود دارد از جمله درمان‌های مبتنی بر هورمون که در این لیست قرار دارد.

متخصصان باید مداخلات تجویزی را برای جایگزینی یا حذف داروهای افزایش‌دهنده خطر سقوط (FRID) یا داروهای نامناسب انجام دهند. نتایج آزمایشگاهی را برای سطوح سمیت، عدم تعادل الکترولیت‌ها و سایر عوامل مرتبط با مشخصات دارویی بیمار را بررسی کنید. عدم فعالیت ناشی از استفاده از مهارها ممکن است ضعف عضلانی و تعادل ضعیف را افزایش دهد. استفاده از وسایل کمکی مانند کمربند راه رفتن، کمربند راه رفتن و تیم های چند نفره ممکن است باری را که بر دوش کارکنانی که به طور معمول جابجایی بیمار را انجام می دهند کاهش دهد . این نوع شکستگی‌ها در اثر ضربه‌های خفیف یا حتی بدون هیچ ضربه‌ای و صرفاً در اثر ضعف استخوان رخ می‌دهند. لطفاً فرم زیر را پر کنید تا از Ata CAN سؤال بپرسید، درخواست قرار ملاقات دهید یا نظرات خود را بیان کنید.

برخی داروها مانند ایبوپروفن و استامینوفن تاثیر منفی بر جذب کلسیم می گذارد و احتمال پوکی استخوان را بالا می برد. نشان داده شده است که روموسوزوماب شکستگی‌های مهره‌ای و غیر مهره‌ای را کاهش می‌دهد. این دارو توسط یک تزریق زیر جلدی ماهانه (توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی) داده خواهد شد و فقط تا یک سال استفاده می‌شود، سپس با یک داروی ضد جذب جایگزین خواهد شد. است که این متخصصان به مدت سه ماه و طی جلسات هفتگی یک‌ساعته به بررسی علائم و معاینه فیزیکی بیمار می‌پردازند. البته شکستگی استخوان به ویژه شکستن استخوان لگن، ناتوانی و… از دیگر عوارض این بیماری می باشند.

ولی توجه داشته باشید که عوامل بیرونی نیز می‌تواند باعث شکسته شدن ناخن‌های شما شود. بر اساس مطالعه‌ای که روی بانوان یائسه برای بررسی تراکم مواد معدنی موجود در استخوان انجام شد، می‌توان گفت وقتی که تراکم مواد معدنی استخوان‌ها کاهش پیدا کند، قدرت دست نیز کم می‌شود. همچنین توجه داشته باشید که ضعیف شدن قدرت دست باعث افزایش خطر سقوط می‌شود. بسیاری از مطالعاتی که به بررسی تأثیر پروتئین بر حفظ عضلات و پیشرفت سارکوپنی می پردازند، نقش اساسی آنها را در پیشگیری از این بیماری تأیید می کنند. الگوهای غذایی، مانند رژیم مدیترانه‌ای، احتمالاً تأثیر مثبتی بر حفظ ماهیچه‌ها دارند. قرار گرفتن کافی در معرض نور خورشید برای جلوگیری از کمبود ویتامین D بسیار مهم است زیرا نور خورشید منبع اصلی ویتامین D است.

دردسرهای بیماری پوکی استخوان به‌اندازه‌ای است که گاهی می‌تواند باعث زمین‌گیر شدن فرد بشود. دقت کنید که بیشترین عوارض این بیماری زمانی خودشان را نشان می‌دهند که این بیماری پیشرفت کرده باشد و شدت گرفته باشد. درحالی‌که با چکاپ‌های به‌موقع می‌توانید از بروز این بیماری جلوگیری کنید. از عوارض پوکی استخوان این است که قد فرد به‌تدریج کمتر و کوتاه‌تر شده و بی‌خوابی‌های ناگهانی به سراغ فرد می‌آیند. معمولا دردهای استخوانی و عضلاتی و گرفتگی‌های شبانه پا باعث بیدار شدن فرد از خواب شبانه می‌شوند. بیماری‌های لثه و شل شدن دندان‌ها هم از جمله عوارض این بیماری است.

این به آن معنا است که پوکی استخوان معمولا تا زمانی که یک استخوان شکسته نشود، تشخیص داده نمی‌شود. بله، با شناسایی علائم اولیه و مراجعه به پزشک، می‌توان پوکی استخوان را در مراحل اولیه تشخیص داد. این ویتامین به جذب کلسیم در بدن کمک می کند و بیشتر افراد روزانه به ۴۰۰ واحد ویتامین D نیاز دارند. درمانگر معمولا در ادامه، ورزش‌های مخصوصی به منظور حفظ بهتر تعادل و تحمل وزن بدن را به بیمار آموزش می‌دهد. این ورزش‌ها می‌تواند طیف گسترده‌ای از تمارین یوگا، پیاده‌روی، پیلاتس، تای‌چی و… را دربر بگیرد. البته لازم به ذکر است که انجام این تمارین باید با کمترین فشار بر بدن انجام شود.


اینجا کلیک کنید