آیا داشتن فلزیاب جرم است بررسی نکات مهم

مجازات حمل و نگهداری فلزیاب قانون جدید مجوز گنج یاب

برای پاسخ به این سوال، لازم است قوانین حمل و نگهداری دستگاه را بررسی کنیم. یکتایاب بزرگترین فروشگاه اینترنتی انواع دستگاه فلزیاب، طلایاب و گنج یاب در ایران است که، توانسته است رضایت مشتریان خود را جلب کند. این فروشگاه با ارائه انواع دستگاه فلزیاب از بهترین برندهای بازار با نازل ترین قیمت و کیفیت، توانسته است خود را به عنوان مرجع خرید و فروش دستگاه فلزیاب در ایران مطرح کند. یکی از مهم‌ترین مسائلی که در مورد فلزیاب‌ها باید در نظر گرفت، استفاده غیرمجاز از آن‌ها برای حفاری و کاوش در محوطه‌های تاریخی و باستانی است. طبق قوانین ایران، عملیات حفاری و کاوش غیرمجاز در این محوطه‌ها، با هدف به دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی، جرم محسوب می‌شود. اگر کسی با استفاده از فلزیاب اقدام به چنین کاوش‌هایی کند، تحت تعقیب قانونی قرار خواهد گرفت.

چنانچه دستگاه فوق در حفاری غیرمجاز به قصد کشف اموال فرهنگی ـ تاریخی مورد استفاده قرار گیرد، علاوه بر مجازات فوق، مرتکب به یک سال تا سه سال حبس مجازات مقرر در ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵/۳/۲ محکوم می‌شود. سازمان میراث فرهنگی در موارد کشف و ضبط فلزیاب و تخلفات مرتبط با آن، به عنوان شاکی و مدعی پرونده شکایت می کند. این سازمان وظیفه حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی کشور را بر عهده دارد و در صورت بروز تخلف، به مراجع قضایی معرفی کرده و خواستار اعمال مجازات های قانونی می شود. طبق این قانون، استفاده از فلزیاب باید صرفا با هدف کاری و در چهارچوب مشخص و با مجوزهای لازم انجام شود. افراد یا شرکت هایی که به دلایل شغلی و کاری نیازمند فلزیاب هستند، باید با مراجعه به سازمان میراث فرهنگی، درخواست خود را ارائه داده و پس از تایید و کسب مجوز، اقدام به خرید و استفاده از فلزیاب کنند.

استفاده از دستگاه فلزیاب در حفاری‌های غیر مجاز علاوه بر ضبط و توقیف دستگاه ۱ تا ۳ سال حبس را هم به دنبال دارد، به جز آن اگر دستگاه به صورت غیر قانونی و بدون مجوز از سازمان میراث فرهنگی به فروش رود باز هم مجازات دارد. او برای اینکه لوله‌های زیر زمین خود را پیدا کند، یک دستگاه فلزیاب می‌خرد. در صورتی ‌که استفاده‌ او بدون داشتن مجوز از سازمان میراث فرهنگی صورت ‌گرفته باشد، ممکن است این شخص به مجازات جرم نگهداری دستگاه فلزیاب محکوم شود. درحالی که سال ۱۳۹۵ حدود ۱۲۰ مورد استفاده غیرمجاز از فلزیاب ثبت شده بود. ماده ۶ نیز صراحتا اعلام کرده که‌ تبلیغ دستگاه‌های فلزیاب از طریق رسانه‌های عمومی، مطبوعات، چاپ و نشر پوستر و سایر روش‌های تبلیغاتی فقط با مجوز سازمان میراث فرهنگی کشور مجاز است.

برای پاسخ به این پرسش که آیا حمل و نگهداری فلزیاب جرم است؟ باید به "قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب"، مصوب سال 1379، مراجعه کرد و ماده واحده قانون مذکور و تبصره های آن را مورد بررسی قرار داد. ‌ماده واحده – ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از هر گونه دستگاه فلزیاب و همچنین ورود آن به کشور، منوط به اخذ مجوز از‌ سازمان میراث فرهنگی کشور می‌باشد. یکی از اقداماتی که مطابق قانون ما جرم محسوب می‌شود، عملیات حفاری و کاوش غیرمجاز در محوطه‌های تاریخی و باستانی است. معمولا این اقدام با هدف به دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی انجام می‌شود. دستگاهی که برای این اقدام مورد استفاده قرار می‌گیرد، دستگاه فلزیاب است.

فلزیاب وسیله ای است که برای ردیابی و تشخیص فلزات در زیر خاک، دیوار یا سطوح مختلف استفاده می شود. با توجه به قدرت و حساسیت دستگاه، فلزیاب ها می توانند اجسام فلزی را در عمق های متفاوت شناسایی کنند. آیا تا به حال شنیده اید که حمل فلزیاب جرم محسوب می شود؟ شاید این سوال برای بسیاری پیش آمده باشد که استفاده از فلزیاب ممنوع است یا خیر؟ با توجه به اینکه امروزه استفاده از فلزیاب برای مقاصد مختلفی رواج پیدا کرده، دانستن قوانین مربوط به این دستگاه بسیار اهمیت دارد. در مثالی دیگر، ممکن است افرادی که در یک کارخانه نساجی مشغول به کار هستند، برای پیدا کردن سوزن‌هایی که شکسته شده و در میان پارچه‌ها پنهان شده‌اند، از فلزیاب استفاده کنند.


فلزیاب زرشناسان
فلزیاب زیمنس آلمان
فلزیاب زالوتا روسیه
زالوتا فلزیاب
فلزیاب زد تو
فلزیاب زیمنس v8
فلزیاب زاگرس
فلزیاب ژاپنی
فلزیاب ژئوفیزیک
فلزیاب ژنراتور