6 راه سریع گرفتن مجوز فنس کشی دور زمین کشاورزی|جرم فنس کشی دور زمین کشاورزی بدون مجوز

فنس کشی دور زمین کشاورزی موضوع بسیار مهمی برای زمین داران و باغ داران است. آیا دیوارکشی دور زمینه کشاورزی جرم

توسط مدیر سایت در 27 تیر 1402

فنس کشی دور زمین کشاورزی موضوع بسیار مهمی برای زمین داران و باغ داران است. آیا دیوارکشی دور زمینه کشاورزی جرم است؟ شرح قوانین مربوط به امور ملکی معمولا در حیطه وظایف وکیل متخصص ملکی تهران و شهرستان ها می باشد. این سوال یکی از مواردی است که بسیار مورد بحث و جدل در رابطه با افرادی است که زمین زراعی می‌خرند..و تمایل دارند برای مشخص کردن محدوده آن دور آن حصار یا دیوار بکشند. اما گاهی با شرایطی مواجه می‌شوند که از طرف دولت یا شورای شهر حکم تخریب آن صادر می‌شود. پس بهتر است قبل از هر نوع اقدامی نسبت به آن و قوانین مربوط به آن موضوع اطلاعاتی کسب نمایید.

فنس کشی دور زمین کشاورزی

از نظر قضایی دادگاه‌های بدوی بیشتر تمایل دارند که دیوارکشی را در صورتی که به استفاده و بهره‌برداری کشاورزی و استمرار آن خدشه‌ای وارد نکند. جزو موارد غیر مجاز تغییر کاربری به حساب نیاورند. اما در مقالات دیگر ذکر نمودیم که در رابطه با تغییر کاربری غیر مجاز ، مصادیق مختلفی را می‌توان مطرح نمود .

آیا فنس کشی تغییر کاربری محسوب می شود؟

یکی از این تحلیل‌ها تحلیل غایت گرایانه است. که طبق آن عملکردی که مانع از ادامه و استمرار بهره‌برداری از زمین‌ها نشود ، مجاز است . و دومی دیدگاه تابعیت از مصوبات که طبق آن است و بر این اساس است که تغییر کاربری غیر مجاز را مصوبات قانونی و اجرایی مشخص می‌کند.

به خاطر همین حتی زمان مشورت در ادارات حقوقی تشتت در جریان نظریه را در می‌یابیم . مثلاً در اداره کل امور حقوقی نظریه‌ای بیان می‌کنند که حذف کردن زمین‌های زراعی منع قانونی ندارد . در نتیجه فنس کشی دور زمین کشاورزی یادر حوالی زمین مزروعی یا دیوارکشی و احداث بنا در آن به معنی تغییر کاربری نمی‌باشد.

اما در عمل می‌بینیم که تشخیص مصداق اینکه حصارکشی زمین مصداق تغییر کاربری محسوب می‌شود یا نه بر عهده وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد. و آنها بدون در نظر گرفتن مصوبات دیگر و بر اساس ضوابط فنی و اجرایی خود معمولاً این موارد را تغییر کاربری به حساب می‌آورند .

و به طور معمول حصارکشی و ساخت در برخی اراضی زراعی و باغ‌ها که در عرف معمول بوده را تغییر کاربری نمی‌دانند . ولی در بقیه موارد حکم تخریب صادر می‌کنند.

منظور از زمین‌های کشاورزی چیست؟

به زمین‌ها و یا اراضی کشاورزی ، تمامی باغ‌ها ، نهالستان‌ها ، زمین‌هایی زیر کشت دیم و آبی و آیش می‌باشد و محصولی زراعی، باغی یا دامی و شیلاتی در آن تولید می‌شود ، می گویند. یکی از دلایل اصلی مخالفت با حصارکشی این زمین‌ها گیری از خرد شدن و قطعه قطعه شدن این زمین‌ها می‌باشد که قانون مخالف این موضوع است.

منظور از قطعه قطعه شدن زمین‌های کشاورزی چیست؟

طبق قانون جلوگیری نمودن از خرد شدن زمین‌های کشاورزی و کارهایی مثل تفکیک ،افراز و تقسیم زمین‌ها و هر کاری که به صورت حقوقی در رابطه با آنها انجام گیرد. مثل صادر کردن سند قطعه‌های زمین ، اقداماتی مثل فنس کشی و قطعه کردن زمین‌ها به قسمت‌های کوچک‌تر خارج از حد نصاب فنی و اقتصادی نمونه‌ای از قطعه قطعه شدن زمین‌های کشاورزی است. و از نظر قانون ممنوع می‌باشد. باید دقت شود از نظر قانونی فنس کشی دور زمین کشاورزی  جزئی از قطعه قطعه کردن و خرد کردن زمین‌های کشاورزی محسوب می‌شود.

آیا اجازه فنس کشی دور زمین کشاورزی را داریم؟

فنس کشی دور زمین کشاورزی یا ساختن دیوار اطراف زمین زراعی ممنوع است . و پیگیری آن بر عهده جهاد کشاورزی و سازمان‌های وابسته به آن می‌باشد. در نتیجه باید قبل از هر اقدامی نسبت به گرفتن مجوز اقدام کرد . فقط در شرایط خاص است که جهاد کشاورزی مجوز می‌دهد و آن مواردی مثل حمله حیوانات وحشی به محصولات کشاورزی که این موضوع در کمیته‌ای مطرح می‌شود در صورت تایید مجوز داده می‌شود.
مورد دوم کشیدن فنس بدون اینکه پی گذاشته شود دور تا دور زمین کشاورزی که سند مشاع دارد به این شرط امکان پذیر است که این عمل باعث تفکیک و قطعه قطعه شدن زمین نشود و باز با تایید رئیس سازمان جهاد کشاورزی امکان‌پذیر است.
در رابطه با ‌ها و زمین‌هایی که سند شش دانگ دارند امکان کشیدن حصار یا دیوار تا ارتفاع ۱۲۰ سانتی‌متر وجود دارد که باز هم نیاز است موافقت رئیس سازمان جهاد را داشته و حتماً دور تا دور محدوده شش دانگ باغ این دیوار کشیده شود و کشیدن دیوار در داخل محدوده ۶ دانگ هر طوری که باعث تفکیک و خرد شدن آن شود ممنوع است.


قوانین در رابطه با فنس کشی دور زمین کشاورزی

  • کشیدن فنس مربوط به باغ‌ها می‌باشد.
  • برای کشیدن فنس داشتن سند شش دانگ الزامی است.
  • باغی که می‌خواهید فنس کشی کنید ، باید درختان مثمر و دارای میوه داشته باشد که حدود ۴ سال از عمر آنها گذشته باشد.
  • وسعت یک باغ حداقل باید ۵۰۰۰ متر باشد و اگر شرایط بالا را هم داشته باشد می توان اقدام به دریافت مجوز از رئیس جهاد کشاورزی کرده . و دیوارکشی را تا ۸۰ سانتی‌متر انجام دهید و سپس تا یک متر روی آن فنس یا نرده قرار دهید.


چه زمانی می‌توانیم اتاق کارگری در باغ بسازیم؟

طبق قانون ی حفظ کاربری زمین‌های زراعی و باغ‌ها ، یکی از موضوعاتی که شامل تغییر کاربری می‌شود ساختن یک خانه کارگری و یا نگهبانی است. ولی گاهاً دیده شده که بسیاری از مناطق کشور افرادی زمین‌های کشاورزی را قطعه قطعه می‌کنند . و مالک‌ها به بهانه ساختن خانه کارگری اقدام به ساختن ساختمان‌های غیرمتعارف می نمایند.

که باعث خراب شدن و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی می‌شود. در این صورت نمایندگان جهاد کشاورزی در روستاها ملزم هستند هرگونه ساخت و ساز را بررسی کرده و در صورت تخلف ، یا شناسایی خلافی در رابطه با ساخت خانه‌های کارگری حکم تخریب آن را صادر نمایند.
افرادی که واقعاً تمایل دارند که خانه‌ای کارگری یا نگهبانی بسازند باید به جهاد کشاورزی مراجعه کنند . و طبق کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ قانون حفظ کاربری درخواست ساخت خانه کارگری دهند. برای ساخت خانه کارگری نیز باید باغ شما بالاتر از ۲۰۰۰ متر باشد و لازم است در ابتدای باغ ساخته شود. تا نیاز به جاده کشی درون آن نباشد و حداکثر متراژ آن ۵۰ متر مربع است.


قوانین در رابطه با دیوارکشی در باغ و فنس کشی دور زمین کشاورزی

برای دیوارکشی دور باغ یا فنس کشی دور زمین کشاورزی باید موارد زیر رعایت شود:

  • باغ شما باید سند مالکیت داشته باشد.
  • کشیدن دیوار دور باغ باید در آن منطقه از قدیم مرسوم بوده باشد و چیز جدیدی نباشد.
  • باغ شما درختان مثمر میوه‌ ده و بالای ۴ سال داشته باشد.
  • حداقل متراژ باغ باید بالای ۵۰۰۰ متر مربع باشد.
  • اگر باغ شما مشاع است با رعایت عرف و اصول فنی تقسیم نامه مورد تایید از کلیه مالکین مشاع گرفته و همچنین تعهد رسمی از متقاضیان گرفته می‌شود.
  • کشیدن فنس یا دیوار حول زمینی که در آن فعالیت‌های کشاورزی می‌شود باید موجب قطعه قطعه شدن زمین کشاورزی نشود.
    اگر شرایط بالا را داشتید می‌توانید پرونده خود را تکمیل کنید و اگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی تایید کرد مجوز دیوارکشی برای شما تا ۸۰ سانتی‌متر صادر می‌شود.
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن